Bijzonder bezoek

Vorige week kregen we speciaal bezoek: gouverneur Arnold Veldman. Onze Arnold Veldman, al bijna 30 jaar lid van onze club. Arnold vertelde over zijn opleiding tot gouverneur in San Diego en Catania (Sicilië) zonder welke je geen gouverneur kunt worden.

Centraal stond het afgelopen jaar het ledenbeleid, het behoud van bestaande leden en het werven van nieuwe leden. En daar hoort natuurlijk bij het werken aan naamsbekendheid en verbeteren van het te oubollige imago. Het doet Arnold pijn als op het Journaal bericht wordt dat Polio in Afrika inmiddels al twee jaar niet meer is opgekomen, zonder vermelding dat de Rotary aan de basis staat van en de grote motor is achter de poliobestrijding.

Wat zijn de hoogtepunten uit zo’n gouverneursjaar? Allereerst de clubbezoeken, wat je je helemaal realiseert als er zo veel via zoom moesten plaatsvinden. Daarnaast zijn het vooral de onverwachte vragen. Een college geven over Rotary in Oss, of over de banden tussen Rotary en de VN voor het lustrum van de club in Cuyck. Het toespreken van een Rotarian voor zijn 70-jarig lidmaatschap, of een kersttoespraak voor de club uit Heerlen.

Met trots kijkt Arnold terug op de districsconferentie die, al moest het digitaal gebeuren, toch een groot succes was. Het onderwerp ‘Data, genot of een gevaar?’ was een schot in de roos. Arnold dankt Yvonne Schram, Anne Mart Agerbeek, Emiel Felix en Jan de Rond voor het vele werk dat zij hebben verzet om de conferentie tot een succes te maken.

Wat ons natuurlijk interesseert is om, na Arnolds ronde langs alle clubs van het district, te horen wat wij goed doen. De eerste prijs gaat naar Barry Haen, want het eten bij onze club is zonder meer goed. Maar ook in de tijd dat er niet gegeten kon worden hebben wij er goed aan getrokken om de club bij elkaar te houden. In tegenstelling tot anderen die die bijeenkomsten voor een aantal maanden hebben opgeschort. Met leegloop als onvermijdelijk gevolg. Met bijna 35 leden behoren we nog steeds tot de grotere clubs en potentiële leden melden zich weer aan.

Al met al een bijzonder en waardevol bezoek van onze gouverneur, of zoals een van de leden liet weten: “Een van de beste gouverneursbezoeken ooit”.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.