750 knutseltassen in de maak

Afgelopen week zijn 300 van de 750 knutseltassen samengesteld door mensen van Farent en leden van onze club. Deze eerste lading tassen zal volgende week worden verspreid onder de kinderen in huishoudens met een smalle portemonnee. Stichting Leergeld ‘s-Hertogenbosch en Farent verzorgen de adressen van de kinderen die een knutseltas gaan krijgen.

Knutseltassen in de maak
Foto: Jan de Rond

Onze club heeft dit bijzondere project geadopteerd. Wij verzamelen materialen, helpen bij het samenstellen van de tassen en doen een donatie. Komende week worden de resterende knutseltassen gemaakt.

Twee opvoedondersteunsters van Farent hebben eind maart een proef gedaan bij 20 huishoudens in ‘s-Hertogenbosch Oost en Noord. De gezinnen waren erg blij en zeer dankbaar voor de ontvangen materialen.

Het samen knutselen bevordert de band tussen ouders en kinderen. Kinderen zijn bezig en vervelen zich minder. Ouders zijn trots op wat de kinderen gemaakt hebben; kinderen zijn trots op de reacties die ze krijgen. Dit bevordert het zelfvertrouwen van kinderen en vermindert onrust en spanningen.

Medewerkers van Farent gaan de komende week bij de gezinnen de tassen RIVM-proof afgeven en een praatje maken. Op deze manier is het mogelijk om persoonlijk contact te houden met deze onder spanning staande huishoudens.

Help mee en doneer!
Donaties zijn welkom op bankrekening NL10INGB 0674 6549 19 van Farent onder vermelding van ‘750 Knutseltassen’. De knutseltassen zijn begroot op € 10,= per tas.

Aan het project ‘750 knutseltassen’ wordt naast Farent, Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West en Stichting Leergeld ‘s-Hertogenbosch bijgedragen door:
Armoedefonds
Mooi zo Goed zo
Rotaract Den Bosch
Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost
Stichting Voormalig Roomsch Armen Weeshuis

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.