Rotary Den Bosch West geeft les bij de Bollebozen BBS De Graaf

Weekendschool De Bollebozen biedt een inspirerende leeromgeving waar betrokken en kansrijke leerlingen samen met enthousiaste professionals hun talenten ontdekken en ontwikkelen binnen uiteenlopende vakgebieden. Rotary Den Bosch West biedt de Bollebozen 4 lesdagen rond een onderwerp/ thema waarbij gericht talent uit onze club ingezet kan worden om leerlingen te enthousiasmeren binnen uiteenlopende vakgebieden.

Weekendschool De Bollebozen zoekt naar leeractiviteiten met een onderzoekskarakter om te komen tot betekenisvol, onderzoekend leren. Rotary biedt tijdens deze 4 lesdagen een holistische aanpak door het onderwerp vanuit veel verschillende vakgebieden te belichten.

Thema: Maatschappelijke betrokkenheid – digitaly yours, ‘leven in een digitale wereld’

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel. Het effect op onze ‘echte’ wereld is enorm, soms zelfs heftiger dan ooit verwacht. Het raakt ons allemaal, maar in welke mate? En zijn we ons eigenlijk wel bewust van de effecten? Hoe zou het ons kunnen raken in de toekomst? Hoe kijk jij hier naar? Vind je het geweldig en kan het niet snel genoeg gaan? Of vind je het spannend? Laat je het maar aan je voorbij gaan?

Rotary zal proberen om de leerlingen het effect van de digitalisering te laten zien, om samen bewuster te worden. Heel breed, niets technisch.

Week 40: 7 oktober 2018 – JE EIGEN LICHAAM
Week 43: 28 oktober 2018 – MIJN HUIS, MIJN AUTO, MIJN LEEFOMGEVING
Week 44: 4 november 2018 – GEDRAG / GAMING
Week 45: 11 november 2018 – PRIVACY

Resultaten en impressie van de tweede ochtend Bollebozen onder leiding van Rob Gruben, Anne-Mart Agerbeek en Michael Bol. Dag 2: ‘digitalisering en architectuur’: Ontwerp je eigen droomwoning!

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.