Districtsconferentie ‘Data: genot of gevaar’

Vanaf 10 mei staat de inschrijving voor de digitale districtsconferentie ‘DATA: GENOT OF GEVAAR?’ open. De conferentie wordt op zaterdag 29 mei ‘s-ochtends uitgezonden vanuit de studio van ‘De Mediamannen’ aan de Zuid-Willemsvaart in ‘s-Hertogenbosch. De Districtsconferentie wordt georganiseerd door leden van Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West in samenwerking met ons lid/gouverneur Arnold Veldman en zijn staf.

Trailer conferentie ‘Data: genot of gevaar?’

AANMELDEN / INSCHRIJVEN

We leven in een data gedreven samenleving die beheerst wordt door talrijke algoritmen. Veel mensen zijn er blij mee want bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, weersvoorspellingen en medische diagnoses zijn gebaseerd op algoritmen en worden steeds betrouwbaarder. Maar worden wij er ook gelukkig van?

Schuilt er geen groot gevaar in het gebruik van algoritmen? Denken we op den duur zelf nog na of verlaten we ons meer en meer op algoritmen? Dit spanningsveld staat centraal op deze ochtend. Daarnaast besteden wij samen met prof. dr. Rene Bekkers aandacht aan het geefgedrag van mensen. Kun je dit geefgedrag met data en sociale informatie, b.v. door een lokale goededoelengids, beïnvloeden?

Presentatie Lokale Goededoelengidsen

In het lock down tijdperk zitten wij meer dan ooit op onze mobiele telefoon en aan de pc. Wij laten daar de nodige sporen bij achter, die andere partijen weer driftig verzamelen. Gaat dit te ver? Of kan data juist op een goede manier ingezet worden?

Schrijf je nu in en doe op zaterdag 29 mei vanaf 10:00 uur mee met de interactieve, compacte, ochtendsessie met topsprekers Ronald Buijsse (wetenschapper en data scientist) en Sander Duivestein (trendwatcher, auteur en bekende columnist over de impact van nieuwe technologie).

De presentatie is in handen van Theo Verbruggen, voormalig NOS Journaal verslaggever, met professionele presentaties, interviews, discussies én ruimte voor interactieve deelname van het publiek. 

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.