Ode aan de Natuur – Kathinka Roovers

41 leden van de Nederlandse Vakgroep Keramisten exposeren 62 werken in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn.

Datum: 22 april t/m 03 juni 2018.
Locatie: Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn <route berekenen>
Nationaal Bomenmuseum/ Von Gimborn Arboretum
Velperengh 13, 3941 BZ Doorn

www.odeaandenatuur.nl
www.bomenmuseum.nl
www.nvk-keramiek.nl

Voor de derde keer organiseren de Nederlandse Vakgroep Keramisten en het Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum in Doorn een keramiekexpositie op deze prachtige locatie. De 41 NVK-leden tonen ruim 62 recente werken, onder het motto ‘Ode aan de natuur’. U ziet er klein, intiem werk, maar ook grote(re) installaties. In 2017 kreeg het Von Gimborn Arboretum de museale status en werd daarmee het Nationaal Bomenmuseum. De bomentuin (het arboretum) is een onderdeel van het museum. Het uitgestrekte, parkachtige terrein is een uitzonderlijke tentoonstellingslocatie voor buitenkeramiek. De keramiekroute loopt door een afwisselend deel van het arboretum. U vindt de keramiek bijvoorbeeld onder (of in!) de bomen, in het gras, in de heidetuin of aan het water.

Dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Van 11.00 tot 17.00 uur geeft een keramist desgevraagd uitleg over de keramiek. Een catalogus met routekaart kost 3 euro.

Deelnemende keramisten: Lisa Biris, Barbara Bläsing, Joka Boeke, Petra van den Bos, Eefje van den Braak, Leo Broos, Janneke Bruines, Hermien Buytendijk, Willeke Dokter, Renske van Driel, Annemiek Eradus, Henriette Greidanus, Paula Groote-Versteegen, José den Hartog, Wietske Hellinga, Diederik en Wied Heyning, Lies van Huet, Jeannette Huizenga – Luteijn, Ans van den Hurk, Hennie van den Hurk, Thea Kanters, Marion Köhler, Swanica Ligtenberg, Yvonne Mollee, Adriana Nichting, Mirjam van Oostveen, Cocky Pater, Conny Pols, Kathinka Roovers, Fredie Schenk, Theresia Simkens, Karel Sterk, Wiepko Terpstra, Marja Thijssen, Ivet Thunnissen, Jacqueline Tijssen, Gerreke van Veen, Leni Venne, Pau Voûte, Carla Wink, Vera Zegerman.