Wildopvang de Maashorst

Wildopvang de Maashorst bestaat sinds december 2020 en is er voor alle dieren, wilde dieren en huisdieren met uitzondering van honden en katten. Het doel is de (wilde)dieren op te vangen, te revalideren en te socialiseren zodat zij terug kunnen naar de plek waar zij horen, de natuur. Sharon van Offeren: “De wildopvang is uitdrukkelijk geen asiel.”

Wildopvang de Maashorst ontfermt zich over alle dieren die aangebracht worden, zoals reptielen, (roof)vogels, slangen, knaagdieren, schildpadden, herten, egels, et cetera. Hiervoor wordt samengewerkt met regionale dierenasiels en dierenambulances.

In de eerste 9 maanden van dit jaar zijn circa 3.500 wilde dieren aangebracht. Vooral in de zomermaanden is de aanvoer groot. Onbegrijpelijke uitzonderingen zijn bedreigde diersoorten die in Nederland niet gehouden mogen worden, zoals een zeeschildpad. Deze dieren mogen niet uitgezet worden, niet inheems, maar ook niet geëuthanaseerd, bedreigde en beschermde soort.

De opvang telt ca. 30 vrijwilligers. Zij houden het opvangcentrum dag in dag uit, dag en nacht draaiende. Steun, zoals het bouwen en onderhouden van een website, en donaties zijn altijd welkom, NL90 INGB 0006 0939 77  t.n.v.  Stichting Opvangcentrum de Maashorst.

Vanuit Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West zal voor een eigen website van Wildopvang de Maashorst gezorgd gaan worden.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.