Verslag Hertogdag 19 september 2016

Je mede-Rotarians leer je het beste kennen, wanneer je ze buiten hun natuurlijke habitat tegenkomt. Zoals op de Hertogdag. Nooit geweten, dat Ruurd eigenlijk een anarchist pur sang is; hij zoekt voortdurend de grenzen van de spelregels op. Of dat Max zo uitzonderlijk goed kan putten; hij had veruit de minste slagen nodig met adventure golf. Of dat Anne-Mart zo innovatief is; ze introduceerde het chippen in adventure golf. Door het balletje over de randen van de baan in een ander baanvak te wippen. En zo de kortste route te nemen. Ook partners van clubgenoten tonen onvermoede eigenschappen; zo is Jacques (partner van Yvonne) een man van uitersten; de ene keer heeft hij het maximum van 8 slagen nodig, de andere keer slaat hij een hole-in-one!

Het was afgelopen zondag heerlijk weer; niet te warm of te koud en af en toe een heerlijk zonnetje erbij. Ruim 20 Rotarians en partners verzamelden zich bij Toon Vertier in Best voor de 2de Hertogdag. Jan heette als CS-voorzitter iedereen welkom, met name de oud-leden. Al gauw lijkt het erop, alsof ze nooit zijn weg geweest….. Na koffie met appelgebak (inderdaad, met een toetje slagroom erbij), kregen we uitleg van Natasja, een medewerkster van Toon. Gedecideerd legde ze de spelregels uit en verdeelde ze ons snel in 5 groepen. Ze accepteerde geen discussie of gezeur (wil niet bij …). Wel zo efficiënt!

We gingen welgemoed het adventure aan. Zoals gezegd, dan leer je je clubgenoten kennen!

hertogdag_170916-1

Jan legde het balletje gewoon in de hole! Of haalde hij het er net uit….?

hertogdag_170916-2

Ruurd haalde de concurrenten uit hun concentratie (of iets wat er op leek…). Maar gezellig was het zeker!

Na een korte pauze (sommigen hadden niet eens genoeg tijd om hun vaas bier op te drinken) ging elke groep op weg met een kloot. Weer na aanwijzingen van Natasja. Maar deze keer ging het al snel mis; de boom met een wit teken erop heeft onze groep nimmer gevonden. Al gauw werd het in plaats van klootschieten een beetje aankloten! De juiste route hebben we nimmer gevonden. Maar gelukkig wel allemaal 5 keer met de kloot kunnen ‘schieten’. Via een verkorte route snel terug; de borrel riep!

hertogdag_170916-3

Allemaal de weg kwijt…wat een gekloot!

En toen de uitslag. Weer bleek Natasja van grote waarde. De uitslag was er snel en discussie over de uitslag was niet mogelijk, danwel zinloos. Met als grote winnaars: Anne Franken, Jacques Engel, René Ficq en Erik van Engelen  (tja, van de oud-leden moet je het hebben!).

hertogdag_170916-4

Jan met zijn charmante assistente Natasja

hertogdag_170916-5

De gelukkige winnaars!

En waar het uiteindelijk natuurlijk om ging… we hebben zo met elkaar circa € 1.460,- voor Zorgboerderij De Locatie opgehaald!