Lokale Goededoelengids best practice fundraising

Het Rotary Magazine heeft in haar december 2021 editie onze Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch bestempeld als een van de best practices qua fundraising. “Fundraising en lokale community building inéén”, aldus de redactie van het Rotary Magazine.

Begin oktober had de burgemeester van Alkmaar Anja Schouten al laten weten het concept van de gids een geweldige vondst te vinden.

Als in Nederland via het Rotary netwerk een ‘dekkend’ systeem van Lokale Goededoelengidsen kan worden gerealiseerd, betekent dat in de komende 40 jaar een opbrengst van circa 10 miljard euro voor lokale goede doelen. Rotary kan dan de grootste lokale fondsenwerver worden.

Ons lid Jan de Rond nodigt in het artikel andere Rotaryclubs uit om samen met hem een eigen Lokale Goededoelengids te realiseren en de genoemde ambitie werkelijkheid te laten worden.

Artikel in Rotary Magazine december 2021

De eerste Lokale Goededoelengids is in juli 2019 gepresenteerd in het stadhuis van s-Hertogenbosch. In januari 2021 is de tweede Lokale Goededoelengids verschenen in Alkmaar. Maastricht is afgelopen voorjaar gestart met de voorbereidingen voor de derde Lokale Goededoelengids.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.