Klimmen en klauteren naar een hoger doel

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een veel gehoord gezegde. Dat niet iedereen dezelfde toekomst heeft is een gegeven, hoewel je je daar zeker niet bij neer hoeft te leggen en je altijd hogerop kunt komen.

Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West zocht de contacten op die al enige tijd bestaan met Quiet Den Bosch. Het idee ontstond om 100 kaarten beschikbaar te stellen voor het pas geopende klimbos in Vught, speciaal voor die kinderen waarvoor deze uitjes niet vanzelfsprekend zijn. Het klimbos van IJM maakte er samen met ons een mooie deal voor. Daarnaast worden 150 traktaties aangeboden bij de horeca aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Bij de overhandiging van de kaarten kreeg voorzitter Jan de Rond als dank een mooie bloem overhandigd van Yvette Hurkens van Quiet Den Bosch.

Jos den Otter, Ondernemer: “Met deze geste steunen wij twee doelen in één keer: de recreatie- en horecabranche én ouders en kinderen die een uitje extra verdienen”

Daniëlla Nijman, advocaat: “In de afgelopen drie jaar was ons thema ‘kinderen in armoede’. Als Rotaryclub hebben we hier op verschillende momenten aandacht aan besteed en acties ondernomen. Wij hebben onder andere bijgedragen door kinderondergoed en pyama’s via de Voedselbank, knutseltassen via Farent, groepstent en donatie via Zorgboerderij De Locatie, et cetera. Wij sluiten nu het thema ‘kinderen en armoede’ af door via Quiet Den Bosch een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen voor 100 recreatie vrijkaarten en 150 horeca tractaties.”

Vlnr: Jan de Rond, Daniëlla Nijman, Loes van Montfort, Jos den Otter en Yvette Hurkens
Foto: Henk van Esch

Rotary

Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West is in 1968 opgericht en bestaat uit mensen met uiteenlopende beroepen en achtergronden. De club is onderdeel van een wereldwijd netwerk van leidende mensen in beroep of bedrijf, die hun passie en talenten inzetten om het leven in samenlevingen te verbeteren. De 1,2 miljoen leden van Rotary zijn actief in 35.000 clubs in meer dan 200 landen. Rotary International is met stip de grootste fondsenwervende organisatie ter wereld. Het hoopt binnenkort het door haar in 1988 geïnitieerde project ‘End polio now’ succesvol af te ronden. Rotary Nederland telt 500 clubs en 16.000 leden.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.