‘Groen Doen’ krijgt kleur

Afgelopen zomer koos Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West voor een nieuw thema:  duurzaamheid, natuur en milieu onder de titel ‘Groen Doen’. Nadat intern onderwerpen als grenzen aan de groei, energietransitie, wildopvang en bijensterfte onder de loep waren genomen trad de club afgelopen zaterdag 27 november naar buiten met een donatie van € 1.000 aan de Voedseltuin Villanueva.

Heleen Fikkers, voorzitter Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West: “Met deze donatie dienen we in één keer twee doelen. We steunen een groen en duurzaam project en helpen tegelijkertijd mensen die afhankelijk zijn van hulp van de Voedselbank. De donatie is bedoeld voor de verdere uitbreiding van de bijenvolken op de tuin zodat de honingproductie kan groeien. Het geld hebben wij bij elkaar gebracht tijdens onze jaarlijkse Hertogdag.”

Ton Heine, Heleen Fikkers en Harry Hover in Voedseltuin Villanueva (vlnr).
Foto: Jan de Rond

Ton Heine, voorzitter Voedseltuin Villanueva: “Wij zijn enorm blij met deze donatie voor onze bijenvolken. Voedseltuin Villanueva produceert naast groeten, fruit en kruiden ook honing voor de Voedselbank. Met deze donatie kunnen wij het aantal korven in eigen beheer uitbreiden. Voor onze inkomsten zijn wij afhankelijk van donaties. Jaarlijks hebben we circa € 10.000 nodig. Met dit bedrag kunnen we komend jaar weer mooi vooruit.”

Stichting Voedseltuin Villanueva zet zich met 30 vrijwilligers in om groente en fruit te produceren voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Jaarlijks levert de Voedseltuin duizenden kilo’s aan verse groente, fruit en kruiden aan Voedselbank Den Bosch. Op de Voedseltuin wordt zo veel mogelijk op biologische wijze gewerkt en bijgedragen aan de biodiversiteit in het gebied dat grenst aan de Ecologische Hoofdstructuur. De tuin staat open voor educatie aan jong en oud over de productie van duurzame en gezonde voeding. In september 2019 bestond Voedseltuin Villanueva 5 jaar.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.