‘Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’ slaat aan!

Het project ‘Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’ van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West, naar een idee van Jan de Rond, slaat aan. Na 10 van de 30 aanmelddagen hebben al 36 organisaties belangstelling getoond voor een plaats in de Bossche lokale goede doelengids. Bij de eerste aanmeldingen zaten Wijkkrant Muntel/Vliert/Orthenpoort, Jazz in Duketown, Bossche Reddingsbrigade, Speeltuin ’t Kwekkeltje, Buddyhulp, Opus Leo, Voedselbank, Ons Sparrenburgbos, Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch, Bossche Milieugroep en 26 anderen.

Donaties en schenkingen
Met nog 20 dagen te gaan verwacht Jan de Rond, voorzitter van de commissie Filantropie van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West, boven de 100 inschrijving te komen voor de 75 beschikbare plaatsen. Naar verwachting zal in januari 2019 bekend worden welke organisaties een plaats krijgen in de eerste Bossche lokale goede doelengids. Met de aanmelding maken de organisaties kans opname in de ‘Bossche lokale goede doelengids’. Hierdoor verhogen organisaties de mogelijkheid om inkomsten te verwerven uit donaties (bij leven) of schenkingen (bij sterven).

Ruimhartige medewerking
Zo’n 525 non-profit organisaties actief in de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk zijn door Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West en Mooi zo Goed zo op 15 november uitgenodigd om zich voor 15 december 00:00 uur a.s. aan te melden. Omdat van circa 200 organisaties in deze sectoren geen bruikbare contactgegevens beschikbaar waren is via artikelen in de lokale en regionale media nadrukkelijk bekendheid gegeven aan dit nieuwe initiatief. Hier is ruimhartig aan meegewerkt door Bossche Omroep, Stadsblad Den Bosch, Brabants Dagblad en DTV Den Bosch.

Bossche lokale goededoelengids
De ‘Bossche lokale goededoelengids’ zal in fysieke en digitale vorm eind juni 2019 verschijnen. In de gids komen zo’n 75 organisaties uit de gemeente ’s-Hertogenbosch te staan die zich inzetten voor de medemens en een mooier en beter ‘s-Hertogenbosch. De gids komt onder andere te liggen bij notarissen, banken, vermogensbeheerders, accountants, financiële adviseurs en begrafenisondernemers.

Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West
Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West is in 1968 opgericht en bestaat uit 45 tot 50 mensen met uiteenlopende beroepen en achtergronden. De club is onderdeel van een wereldwijd netwerk van leidende mensen in beroep of bedrijf, die hun passie en talenten inzetten om het leven in samenlevingen te verbeteren. De 1,2 miljoen leden van Rotary zijn actief in 35.000 clubs in meer dan 200 landen. Rotary International is met stip de grootste fondsenwervende organisatie ter wereld. Het hoopt binnenkort het door haar in 1988 geïnitieerde project ‘End polio now’ succesvol af te ronden. Rotary Nederland telt 500 clubs en 19.000 leden.

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.