Bijzondere onderscheiding

Tijdens het 55 jarig jubileum van de club in Kasteel Henkenshage, zondag 25 juni j.l., mocht voorzitter Anne-Marie van Eeten een van de clubleden een Paul Harris Fellowship uitreiken. Het is een hoge internationale onderscheiding die in Nederland alleen in zeer bijzondere gevallen wordt uitgereikt voor verdiensten voor Rotary en de samenleving.

De eer viel Jan de Rond te beurt.  Anne-Marie van Eeten: “Jan noemt zichzelf een ‘beroepsschooier’ en dat is een mooie beschrijving! Jan heeft de club in de meest tumultueuze tijd als voorzitter weer tot rust gebracht. Daarbij was hij in zijn element. Door zichzelf niet groter voor te doen dan hij is, heeft Jan de club weer op het spoor geholpen.”

Anne-Marie van Eeten verwees in een uitvoerige rede onder andere naar de Lokale Goededoelengids. De lijst van verdiensten is lang en binnen de club is bekend hoeveel Jan de Rond voor Rotary, voor ‘s-Hertogenbosch en het lokale gemeenschapsleven heeft betekend. Het is een bijzonder verdiende Paul Harris Fellowship, daar is iedereen het over eens.

Nadat Jan de Rond de versierselen opgespeld heeft gekregen, blikt hij enigszins beduusd terug. Hij is destijds, januari 2010, door drie personen tegelijkertijd benaderd om lid te worden. Na enige weken bedenktijd heeft hij ingestemd met het verzoek. Jan heeft de eerste vijf jaren in zijn professionele omgeving niet verteld dat hij lid was van Rotary. Dat paste niet, vond hij. Hij voelde zich binnen de club snel bijzonder welkom en gewaardeerd.


Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West is onderdeel van een wereldwijd netwerk van leidende mensen in beroep of bedrijf, die hun passie en talenten inzetten voor relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren. De 1,4 miljoen leden van Rotary zijn actief in 46.000+ clubs in meer dan 200 landen. Rotary International is met stip de grootste fondsenwervende organisatie ter wereld en hoopt binnenkort het door haar in 1988 geïnitieerde project ‘End polio now’ succesvol af te ronden.

Rotary leden die eerder de eer hadden een Paul Harris Fellowship te ontvangen zijn:
Emiel Felix (2021)
Hendrik Brink (2020)
Ruurd Verdam (2018)
Mariëtte Raaijmakers (2018)
Arnold Veldman (2009)
Anne Franken-van Zinnicq Bergmann (2007)
Barry Haen-Arts (2004)
Arnold Wintjes (2003)

Rotary Den Bosch West

Een hechte serviceclub in de regio Den Bosch. Interesse om lid te worden? Mail naar rotarydbwest@gmail.com.